NIEUWS

Via Facebook post ik foto's van bezoekjes en gebitsaandoeningen. Volg dus mijn Facebookpagina om leuke berichten te krijgen en tevens wat te leren!


Afspraak maken in Heteren

Het mogelijk om met je paard naar Heteren te komen voor een gebitsbehandeling. Iedere eerste maandag van de maand. Neem contact op om een afspraak in te plannen.


Soms is de natuur een beetje in de war… óf heeft de mens de natuur in de war gemaakt (door fokkerij…)


Altijd leuk die snorretjes...


Wolfskiesjes zijn er in allerlei uitvoeringen. Lange wortel, korte wortel, stompe wortel, spitse wortel. Vantevoren weet je nooit wat je aan gaat treffen. Bij het verwijderen ervan is het sleutelwoord "GEDULD". Alles goed los prepareren en het paard goed onder sedatie houden, want één hoofdbeweging kan de wortel laten afbreken.

 

Wolfskiesjes hoeven er overigens niet altijd uit gehaald te worden. Als het paard bijvoorbeeld helemaal geen bit in gaat krijgen, of als de kiesjes heel dicht tegen de eerste grote kiezen aan zitten of het liefst nog net iets aan de kant van het gehemelte.

 

Wolfskiesjes zijn rudimentaire kiesjes, ze zijn in de evolutie hun functie kwijtgeraakt en zijn steeds kleiner geworden. 


3 nov: Sherryl de Shire

Het was een eindje rijden, zelfs even door Duitsland, maar toen was ik bij mijn grootste vriendin aangekomen. Sherryl de Shire heeft haar jaarlijkse gebitscontrole en vaccinaties weer gehad. Het was heerlijk werken in deze prachtige ruime, lichte en nieuwe stal! Ook gezellig die babygeluidjes op de achtergrond!
Mocht je je afvragen waarom ik zo'n bijzonder hoofddeksel op heb, dat is mijn stofmasker. Uit onderzoek is gebleken dat het stof dat vrij komt bij het vijlen van de kiezen wordt gezien als lichaamseigen. Daardoor zou je "asbestlongen" kunnen krijgen. Een gewoon mondkapje houdt dit stof onvoldoende tegen, daarom maar dit onooglijke apparaat aangeschaft.