Over Hanna

In 2002 ben ik afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht.

 

Na 5 jaar met heel veel plezier in de buitenpraktijk van Dierenkliniek De Woldberg in Steenwijk te hebben gewerkt, ben ik voor mijzelf verder gegaan onder de naam AnimAll.

 

AnimAll had een cursuscentrum en een eerstelijns ambulante dierenartspraktijk. 

 


In de loop der jaren is de inhoud van mijn werkzaamheden veranderd en in 2018 heb ik mijn bedrijf omgedoopt tot "Dierenarts Hanna Doze".

 

De nadruk ligt nu vooral op het gebied van preventieve diergeneeskunde. Bij de paarden komt dit doordat ik gedurende de jaren mijn vakkennis op het gebied van tandheelkunde steeds verder uitgebreid heb. Deze discipline is een vrij nieuw vakgebied dat behoorlijk in ontwikkeling is, waardoor ik het vaktechnisch heel interessant vind. Daarnaast geeft het mij veel plezier dat ik de paarden direct kan helpen en de eigenaar mee kan nemen in hetgeen ik aan het doen ben.

 

Voor de preventieve diergeneeskunde bij gezelschapsdieren vind ik het heel fijn dat ik dat bij de mensen thuis uit kan voeren. Geen stress en geen gehaast. Ook vind ik het uitvoeren van een euthanasie aan huis een dankbare taak. Het klinkt raar, ik maak de dieren uiteraard liever beter, maar als het dier dan toch uit zijn lijden verlost moet worden, vind ik het heel erg fijn om dat in zijn eigen omgeving te doen met zijn geliefden om zich heen. Geen steriele kliniekomstandigheden, geen opgelaten eigenaren omdat ze met hun verdriet geen raad weten, maar een waardig rustig afscheid van een huisgenoot.

 


Lidmaatschappen

NVVGP

 

Nederlandse Vereniging Voor Gebitsverzorgers bij het Paard

Caring Vets

 

(Caring Vets is een vereniging van dierenartsen die zich uitspreekt over structurele schendingen van dierenwelzijn en zich inzet voor een consequente professionele uitvoering van wetten en richtlijnen. Caring Vets werkt daarnaast mee aan de verdere ontwikkeling van kennis op het gebied van dierenwelzijn en de implementatie daarvan in de praktijk)